Η χειρουργός Τσίμα Β. Ανδρομάχη γεννήθηκε στην Καστοριά και μεγάλωσε στην Αριδαία Νομού Πέλλης. Είναι έγγαμη με 3 παιδιά. Υπήρξε πρωταθλήτρια στο άθλημα Taekwondo με διεθνείς διακρίσεις (Παγκόσμιες , Πανευρωπαικές, Βαλκανικές) με προπονητή τον Master Τσίμα Π. Βασίλειο. Με τις διακρίσεις της στο εξωτερικό έκανε υπερήφανη την χώρα μας και τιμήθηκε με την εισαγωγή της στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Β΄ Χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ». Εκπαιδεύτηκε σε ολόκληρο το φάσμα των επεμβάσεων της Γενικής Χειρουργικής.

Συμμετείχε σε διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην προηγμένη Λαπαροσκοπική χειρουργική μέσω εξομοιωτών. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει το τίτλο της «Ειδικού Χειρουργού». Αυτή και η χειρουργική της ομάδα είναι έτοιμοι να αναλάβουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων.Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.

Πάντοτε με σεβασμό στον ασθενή και στον ανθρώπινο πόνο, με αφοσίωση στην επιστήμη συνεχίζει να εκπαιδεύεται στις νεότερες τεχνικές προς όφελος του ασθενή.